Pris eks mva |  Pris inkl. mva

Klimaaftryk

På Badge Land er vi nøye med ikke å kalle enkelte produkter mer miljøvennlig enn andre, siden det ikke er en enkel beregning. Råvarer  reiser nemlig ofte rundt om i verden mange ganger før de ender opp som de produktene du  kjøper. Vi gjør hva vi kan for å varene du kjøper, har en så kort tur som mulig.

Vi støtter en global CO2-avgift, som også noen av verdens ledende økonomer gjør. En CO2-avgift vil gjøre det klart, gjennom prisen på de ulike produktene, hvor stort inntrykk de forskjellige tingene har hatt på klimaet, og det ville være billigere for deg å kjøpe de mest miljøvennlige produkter.

Inntil det skjer, anbefaler vi at du som forbruker tenker på kompleksiteten av varene. Et produkt som på kort sikt er bedre for miljøet, kan lett ende opp med å bli det verste, hvis du ser på hvor god kvalitet produktet har og dermed også anvendbarhet over tid. Hvis du kjøper en emaljepin av god kvalitet, har det på kort sikt en høyere klimaaftryk enn, for eksempel, et klistremerke for klær. Men hvis du tenker på at en emajlepin vil bli brukt mange ganger over flere år, mens klistremerket kastet ut etter noen dager, så saken er ganske annerledes.

Det samme gjelder for en god gammeldags button og en av våre øko-buttons. Øko-buttons er av papp og tolererer ikke regn og holder ikke for gjentatt bruk, derfor vil en gammeldags button raskt innhente og slå det miljøvennlige alternativ med flere lengder.

På Badge land anbefaler vi alltid kvalitet -  Den vinner ofte i det lange løp.


Les mer om CO2 avgift her: https://www.carbontax.org/